23 januari 2019

Inwoonster van Diemen Sniep start petitie tegen komst biomassacentrale

Maaike Hillebrand, moeder, inwoonster van Diemen en bewoner van Diemen Sniep, startte op dinsdag 23 januari een petitie tegen de Nuon biomassacentrale in Diemen.
Diemen Nee: geen biomassacentrale - ⓒ Maaike Hillebrand
Maaike maakt zich grote zorgen over de gevolgen die de slechte luchtkwaliteit heeft, onder andere de (ultra)fijnstof, op de gezondheid van kinderen en alle inwoners van Diemen en wijde omgeving.

College en raad van Diemen zijn tegen, maar zien geen mogelijkheid om de aanpassing van het bestemmingsplan te weigeren. De gemeente staat op het punt deze centrale toe te staan.
Op 31 januari is er een stemming in de raadsvergadering. Daarna lijkt het nog slechts een formaliteit en komt die centrale er.

De petitie werd inmiddels al ruim 700 keer ondertekend en dit aantal loopt snel op.

Correctie: In een eerdere versie van dit bericht stond dat de petitie is gestart op maandag 22 januari. Op maandag werd de tekst van de petitie ingediend. De petitie zelf werd een dag later online geplaatst.

Achtergronden van de weerstand tegen de biomassacentrale.

Agenda raadsvergadering 31 januari

2 opmerkingen:

  1. Staatsbosbeheer zorgt voor biomassa voor de centrales door middel van kaalslag in de Nederlandse bossen. Onderteken daarom ook: https://petities.nl/petitions/stop-grootschalige-bomenkap-een-ander-en-duurzamer-natuurbeleid

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Staatsbosbeheer heeft gereageerd op die bewering van kaalslag, en andere beweringen. Niettemin denk ik dat tekenen van die petitie van belang is om te laten zien dat we bomen belangrijk vinden. Hier de reactie van Staatsbosbeheer https://www.staatsbosbeheer.nl/over-staatsbosbeheer/nieuws/2019/02/reactie-op-kritiek-op-ons-bosbeheer

      Verwijderen