07 november 2010

Maïta's No Impact Week *1*

gastbijdrage van Maïta van der Mark.
Mooie spullen
De eerste dag begonnen met een aparte vuilniszak voor ons gezinsafval van vandaag. Verheug me nu er al op dat we morgen samen met onze zoon van acht dit afval weer gaan bekijken. ‘Iiieeuw, wat vies!’ Potentieel afval komt makkelijker je huis binnen dan je vaak denkt. Vandaag hadden we nog een verlate verjaarsvisite voor onze zoon. En natuurlijk kwamen er cadeaus met verpakkingspapier. En een grote plastic tas waar ze in zaten. Na het uitzwaaien van de visite stond ik met de grote plastic tas in mijn handen. En bedacht me toen dat ik die ook terug had kunnen geven. “Asjeblieft, cadeau voor in je eigen huis!”.

Tweede opdracht was het maken van een lijst van zaken die we deze week wilden kopen. Die was kort, maar gaf wel stof voor discussie. Moeten we nu echt deze week al wanten voor de winter kopen? En ook nieuwe spaarlampen voor in huis? Tussenoplossing was wanten zoeken bij tweedehandswinkel Next in Diemen. En het onderwerp van de lampen nemen we mee als we op donderdag het thema ‘energie’ krijgen.

Verder vandaag de kledingkast van mijn zoon uitgemest. Ik ben iedere keer verrast om te zien dat wat in een kast ligt, verzameld op de grond veel meer lijkt. Ik ga ze deze week verdelen tussen een kledingruilbeurs bij www.elsina.nl op zaterdag 13 november en wederom Next in Diemen.

Er is nog een vraag bij mij blijven hangen vandaag. Ik hou van esthetisch mooie en goed gemaakte dingen. En kies tegelijkertijd ook wel eens voor tweedehands. Maar er is wel een grens. In hoeverre ben ik nu bereid om mijn esthetische wens los te laten en vaker te kiezen voor oud en gebruikt? Onderwerp voor een interessant gesprek vanavond met mijn man bij kaarslicht...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten