13 november 2010

Maïta's No Impact Week *5*

gastbijdarge van Maïta van der Mark
Simpel en creatief

Op dag vier van de No Impact Week NL had ik al mijn energie nodig voor de volle wethouders-werkdag. Met aansluitend de raadsvergadering waarin de begroting voor 2011 en de jaren daarna werd vastgesteld.
Gelukkig kon ik tussendoor even uitwaaien op de fiets op weg naar huis en weer terug. Het college van Diemen heeft nu groen licht om door te gaan met bijvoorbeeld het aanstellen van een Energiecoördinator. Wij willen graag hiermee energiebesparing en het overstappen naar milieuvriendelijke vormen van energieverbruik binnen Diemen meer van de grond krijgen. Een van de wensen is een elektrisch laadpunt binnen Diemen en het gebruik van elektrische voertuigen door de gemeente. Het lijkt mij helemaal geweldig als er ook aanbieders van elektrische taxi’s in de regio Amsterdam komen. Zoals www.g-cab.nl in Den Haag of de nieuwkomer www.greencab.nl Gisteren was ook een drukke dag. Maar ik heb wel de tijd genomen om die tip uit te proberen van een gevulde plastic fles in de stortbak van je wc te plaatsen. Simpel en creatief, daar hou ik wel van.

Wat ik ook merk is dat alle tips van de voorgaande dagen beginnen door te werken. Zo zijn we afgestapt van het kopen van afzonderlijke plakken kaas in een plastic verpakking. Terug naar de kaashomp! Wat wel fijn zou zijn is dan een handmatige fijnsnijder in huis te hebben. Ik neem mij verder voor om producenten van mijn favoriete levensmiddelen eens aan te schrijven over hun verpakkingskeuzes. Volgens mij kan dat veel innovatiever en daardoor ‘groener’. Zondag brengen we trouwens onze eco-rustdag door op de Efteling. Inclusief een geen-afval kit...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten