11 november 2010

Maïta's No Impact Week *4*

Gastbijdrage van Maïta van der Mark
Zakjesgedoe

Gisteren had ik een dipje, maar vandaag begint er schot in te komen. Vanmorgen stapte ik goed voorbereid met een camping koffiebeker in mijn tas op de fiets richting vergadering op het stadhuis van Amsterdam. Uit ervaring wist ik dat ze daar koffie schenken in plastic wegwerpbekertjes. Ik zat oprecht tevreden achter mijn eigen koffiebeker de anderhalf uur lang. Duurzaamheid staat trouwens hoog op
de agenda bij alle wethouders Economische Zaken van de gemeenten in de Stadsregio Amsterdam.
Ik had ook plastic zakjes meegenomen voor boodschappen op de terugweg op de weekmarkt van Diemen. Bij de aardappelboer lukte het me niet. De medewerkster was mij te snel af met het pakken van een nieuw zakje. De groenteman stopte wél alle seizoensgroenten van eigen bodem in de door mij gegeven zak. De visboer lukte maar half. Ik was ook wat terughoudend, omdat het daar altijd stervensdruk is bij de kraam en je niet alles wil ophouden met je zakjesgedoe. Zo voelde het tenminste wel... Bij de kaaskraam informeerde ik of de kaaspapieren herbruikbaar waren. De kaasboer dacht van wel. Dus nu niet meer weggooien dat papier.

Lokaal geproduceerd voedsel kopen valt niet echt mee. Ik had al wel vorige week een pre-No Impact Week NL activiteit ondernomen. De stadsimker Rene Genet in Amsterdam-Oost had voor mij twee potjes met ‘Diemerpark Honing’. Daar wordt nu thuis lustig van gegeten. Wil je ook een potje? Stuur een mail naar renegenet@gmail.com. Op de fiets droomde ik ook verder over de toekomstige buurtmoestuin ‘Prinses op de Erwt’ in Diemen. Misschien kan ik daar wel verse biologische kruiden in de toekomst kopen. Wat mij ook heel leuk lijkt is een samenwerkingsproject met de horeca-ondernemers in Diemen. Dat ze aan de slag gaan met lokaal geproduceerde groenten. Misschien iets voor tijdens de No Impact Week NL in 2011?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten