23 juni 2019

Basisscholier voelt directeur Nuon aan de tand over biomassacentrale

Cain Swart Scorselo (basisschoolleerling uit groep 8 op IJburg) ging vrijdagmiddag om 16.00 uur in gesprek met Alexander van Ofwegen (directeur Nuon/Vattenfall) over de komst van de grootste Biomassacentrale in Nederland. Dit gesprek vond plaats op het hoofdkantoor van Nuon in Amsterdam. 
Cain overhandigde hem ook brieven  van schooldirecteuren die bezorgd zijn over het schadelijke effect van de fijnstof en stikstofuitstoot op de gezondheid. Cain nodigde Van Ofwegen ook uit om 1000 zogeheten 'stekken' in ontvangst te nemen tijdens de komende Kindermars op 3 juli voor de toegangspoort van Nuon in Amsterdam Diemen, de plek waar de centrale gebouwd gaat worden.

Gevolgen van de PAS uitspraak voor NUON
De vergunning voor de biomassacentrale is nog niet verleend. De verantwoordelijkheid voor de vergunningverlening ligt bij de provincie. Deze heeft dit gemandateerd aan de omgevingsdienst Noordzeekanaalgebied. De gemeente is momenteel in gesprek met Nuon/Vattenfall om een convenant te sluiten. 

Kindermars
De Kindermars is onderdeel van de 'Art Action: IMPLANTAIR – 1000 stekken voor schone lucht' en wordt georganiseerd door Comité Schone Lucht, Amsterdam, Natuurlijk IJburg, Duurzaam Dorp Diemen en Fossielvrij Amsterdam.

Bron: Diemer Nieuws vrijdag 21 juni

Geen opmerkingen:

Een reactie posten