12 februari 2021

Vattenfall: Stop Er Mee

In het Diemer Nieuws stond op 11 februari een opvallende dringende oproep, gericht aan de Zweedse energieleverancier Vattenfall. De advertentie is geplaatst door Diemenaar Frans Eerkens. Hij vestigt met zijn hartenkreet de aandacht op de mogelijkheid om het ongenoegen over de voorgenomen bouw van de omstreden, 120 Mw grote houtgestookte biomassa warmtecentrale waar niemand op zit te wachten om te zetten in daden

"Het stoort me op vele manieren dat we op een naderende, wereldomvattende calamiteit zo slecht reageren. In de jaren '70 is het ozongat adequaat aangepakt. Toen hadden de toename van CO2 en daarvan de gevolgen voor ons klimaat, even cordaat bestreden kunnen worden. Diverse regeringsfunctionarissen stonden daar evenzo welwillend of op zijn minst neutraal tegenover.

Het stoort me dat zo'n eenvoudig mechanisme als opwaming door verhoging van het CO2-gehalte in de atmosfeer, zo hardnekkig, opzettelijk en tegen beter weten in is tegengesproken, gebagatelliseerd en verbloemd", aldus Eerkens.

Reageren: stopmetvattenfall@xs4all.nl

Overstapcampagne


Geen opmerkingen:

Een reactie posten