28 maart 2019

Petitie tekenen tegen biomassacentrale nog steeds mogelijk

Maaike Hillebrand, moeder, onderwijzeres en bewoner van Diemen Sniep, startte op dinsdag 23 januari een petitie tegen de Nuon biomassacentrale in Diemen.
Diemen Nee: geen biomassacentrale - ⓒ Maaike Hillebrand

Maaike maakt zich grote zorgen over de gevolgen die de slechte luchtkwaliteit heeft, onder andere de (ultra)fijnstof, op de gezondheid van kinderen en alle inwoners van Diemen en wijde omgeving.
Sinds januari is Maaike met haar petitie geregeld in het nieuws en zwelt het protest ook uit de omringende gemeenten van Diemen tegen de biomassacentrale aan. Muiden, Naarden, Weesp, IJburg en stadsdeel Amsterdam-Oost verklaarden zich al tegen de komst van het 'Nuon CO2 en fijnstofkanon'.

College en raad van Diemen zijn tegen, maar zien vooralsnog geen mogelijkheid om de aanpassing van het bestemmingsplan te weigeren. Daar wordt van alle kanten hard aan gewerkt, onder andere door  het indienen van persoonlijke bezwaarschriften
Ook MOB, Mobilisation for the environment, een Non-Gouvernementele Organisatie die zich richt op een aantal kerngebieden waaronder klimaatverandering en biodiversiteit, is inmiddels bij de bezwaarprocedure betrokken.
MOB hielp eerder succesvol een Biomassacentrale in Nijmegen tegen te houden.


De petitie werd inmiddels 4945 keer ondertekend en dit aantal loopt nog op.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten