Repair Café Diemen


Je hebt het zelf vast ook wel eens meegemaakt: iets gaat stuk en repareren is te duur. Terwijl er soms misschien maar iets heel kleins kapot is. Zonde om het weg te gooien en een nieuwe te moeten kopen. Het Repair Café lost dat op een leuke en gezellige manier op: kom er mee langs en we kijken of het door onze vrijwilligers alsnog gerepareerd kan worden!


Het doel is natuurlijk om zoveel mogelijk spullen te repareren. Maar net zo belangrijk is om de kennis over het repareren over te dragen van de aanwezige vrijwilligers naar de café bezoekers. En tegelijkertijd is een Repair Café een leuke plek om bij te praten onder het genot van een kopje koffie of thee. Op deze manier hopen we te bereiken dat er minder weggegooid wordt doordat de in ons dorp aanwezige kennis verspreid wordt en behouden blijft.

Het initiatief vanuit Duurzaam Dorp Diemen is door een aantal vrijwilligers met enthousiasme opgepakt en in sneltreinvaart gerealiseerd. Reparaties zijn in principe gratis, een donatie wordt wel op prijs gesteld.

Wanneer? Elke eerste zaterdag van de maand, met Youssef en Kim.
Tijd: 14:00 - 16:30
Locatie: Huis van de Buurt, 't Kruidvat, Ouderkerkerlaan 30, Diemen

Wanneer? Elke tweede zaterdag van de maand behalve de zomermaanden juli en augustus, met Willemien en Mieke.
Tijd: 14:15 - 16:45
Locatie: De DiemArent Krijtsstraat 48 in de kantine, na de ingang links


Meedoen als reparateur?
We zoeken altijd mensen die handig zijn en het leuk vinden om af en toe als reparateur mee te doen. Voel je je geroepen? Stuur dan een mailtje naar repaircafe{at}duurzaamdorpdiemen.nl.

Op Facebook zijn we ook te vinden.