30 oktober 2019

VIVOS voert actie voor bomen in Nicaragua

VIVOS is in 2019 het project ‘Boeren en boerinnen in actie voor het klimaat’ gestart in het Nicaraguaanse Nandaime. Er worden 2000 bomen (waaronder bamboe en fruitbomen) geplant, er worden zaadbanken aangelegd en de bodemgesteldheid wordt verbeterd om regenwater vast te houden en compost te maken. Jouw hulp is daarvoor hard nodig.

De klimaatverandering heeft ook in Nicaragua hard toegeslagen. De gemiddelde temperatuur is in de afgelopen 10 jaar 3 graden gestegen en de regenval is gehalveerd. En als het regent, dan komt die, net als tegenwoordig in Nederland, met harde hoosbuien, waarbij veel grond wegspoelt en erosie optreedt. Waterputten zijn uitgedroogd. De overwegend arme boerenfamilies op het platteland worden daardoor ernstig in hun bestaan bedreigd.

Het project wordt uitgevoerd met 60 families. Het doel is om deze families meer weerbaar te maken tegen de gevolgen van de klimaatverandering. De bomen die worden geplant zijn beter bestand tegen droogte en klimaatverandering en moeten ook de monocultuur van mais en bonen doorbreken. Door de verkoop van vruchten en andere producten gaan de boerenfamilies hun inkomen verbeteren. De kosten van dit project bedragen 20.000 Euro. Als er goede resultaten worden geboekt, kan er een vervolg komen in de jaren na 2019.

Doe je mee? U kunt een Boomcertificaat kopen voor minimaal 5 Euro (méér mag ook). De gemeente verdubbelt uw donatie. Uw Euro is dus 2 Euro waard. Zo draagt u bij aan een beter klimaat in Nandaime en wereldwijd! U kunt uw donatie overmaken op onze rekening NL37 INGB 0003 1306 11. Als u uw adres erbij vermeldt, dan ontvangt u het boomcertificaat in de brievenbus.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten