19 juli 2012

Nieuw fietspad gepland langs de A10

De A10 wordt de komende jaren verbreed op het stuk dat langs Diemen loopt. Voor de gemeente Diemen was dat aanleiding om Rijkswaterstaat te verzoeken onder aan het talud een fietspad aan te leggen. Doel van dit fietspad is om de verbinding tussen Diemen (Centrum en Noord) en Amsterdam Zuid en het Amstelstation te verbeteren. Nu zijn er enkele knelpunten: het stuk tussen de Loswal en het fietspad naar de Molenkade is niet echt een fietspad, de Molenkade is een druk stuk met vrachtverkeer van o.a. de houthandel en de oversteek over de Rozenburglaan is lastig: veel fietsers kiezen er voor om daar het talud op te sprinten en vervolgens de drukke Rozenburglaan vlak naast de brug over te steken.

Aan de kant van de A10 wordt nu een vrijliggend fietspad in twee richtingen aangelegd. Wat nog niet bekend is, dat is hoe de aansluiting aan beide kanten gerealiseerd zal worden. Aan de kant van Diemen moet aangesloten worden op de fietspaden op de Hartveldseweg. Mogelijk wordt een deel van het fietspad (tussen de nieuwe brug en het nieuwe fietspad langs de A10) ook twee richtings-verkeer. Aan de kant van de Rozenburglaan komt vermoedelijk een oversteek, waardoor fietsers rechtdoor het fietspad naar het Amstelstation op kunnen rijden.

Zie de bijgevoegde tekeningen van Rijkswaterstaat.
A10 Oost S111 &S112.pdf
A10 Oost S113.pdf

1 opmerking:

  1. Ik vind de huidige situatie niet slecht eigenlijk. Ik hou van ongeregelde fietsafkortingen...
    Maar ik geef toe dat de oversteek bij de Rozenburglaan gevaarlijk is. Inderdaad, even hoppa de helling op door het gras en je staat tussen de hard rijdende auto's. Mijn zoontje van 9 heeft daar al twee keer een bijna-ongeluk gehad.

    BeantwoordenVerwijderen