03 september 2012

DDD kraam tijdens Gemeentedag 08-09

Het Diemer Festijn barst los in de centrale bouwput van Diemen. En ook de jaarlijkse gemeentedag vindt weer plaats, dit jaar op zaterdag 8 september. Het kan niet anders of het DDD is van de partij! We staan dan met een kraampje vanaf 10:30 tot 16:00 op het plein voor het gemeentehuis, aan de kant van de Ouddiemerlaan.

Windenergie!
Er zijn vele thema's die onze duurzame hartjes sneller doen kloppen. Voedsel, mobiliteit, biodiversiteit, fijnstof, fietsbeleid. Maar dit jaar staat de gemeentedag wat ons betreft in het teken van windenergie.
Onze kraam delen we dan ook met windcoöperatie de Windvogel die we een warm hart toe dragen. Meer dan dat - we zijn met het bestuur van de Windvogel momenteel in gesprek over een samenwerking in de plannen voor een windpark in het Diemer buitengebied. We hopen dat we zo zeker kunnen stellen dat de toekomstige Diemer windturbine's ook (deels) van ons burgers zijn. De Windvogel heeft landelijk al rond de 2500 leden en is o.a. ook eigenaar van de windturbine bij Ouderkerk aan de Amstel - je kent ze wel, naast de A2. Wat daar kan kan bij ons in Diemen ook, de droom van onze eigen lokale duurzame energie komt steeds dichterbij.
Kom langs, laat je informeren over de plannen en schrijf je in als belangstellende.

We trekken aan één touw met de gemeente
Ook de gemeente besteed tijdens de gemeentedag aandacht aan windenergie - tenslotte komt het initiatief voor windturbines net zo goed uit de koker van het gemeentebestuur. In de raadszaal kun je informatieve films over windenergie bekijken en er is ook vanuit de gemeente een stand met kundige mensen en infomateriaal. Draagvlak onder de bevolking is het toverwoord. Ook de gemeente zoekt daarom op allerlei manieren het gesprek met voor- maar ook met tegenstanders van dit grootse project!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten