17 juli 2012

De jeugd heeft de toekomst!

Duurzaam Dorp Diemen heeft dinsdag 17 juli een erg leuke actie georganiseerd bij basisschool De Nieuwe Kring. De schrijver Maurits van Huijstee van het boek Diego Zonnesteek (zie elders op onze site) kwam langs met zijn elektrische auto, een Tesla, om zijn boek te promoten.
Voor Duurzaam Dorp Diemen een prima aanleiding om bekendheid te geven aan:
  1. elektrisch rijden, maar dat bleek niet nodig want zelfs de jongsten herkenden meteen dat het een elektrische auto is "hij maakt helemaal geen geluid!"
  2. het boek van Maurits, dat gaat over een jongen die met zijn bijzondere gaven ontdekt dat zijn dorp duurzamer moet worden. Het boek is te koop via de website http://www.diegozonnesteek.nl/ maar je kunt het ook lenen van Duurzaam Dorp Diemen.
  3. het feit dat Duurzaam Dorp Diemen leerlingen van De Nieuwe Kring gaat onderwijzen op het gebied van duurzame energie
Duurzaam Dorp Diemen is al langer in gesprek met scholen en naschoolse opvang in Diemen over energiebesparing en zonne-energie. Scholen willen graag hun energiegebruik verminderen om zo geld te besparen en het milieu te ontzien. Wij kunnen daarbij helpen met onze kennis en ervaring. Tegelijkertijd willen wij graag dat scholen zonnepanelen op het dak plaatsen: om fossiele energie te besparen maar vooral als voorbeeld voor de kinderen en ouders.De jeugd heeft immers de toekomst!

Schrik dus niet als je kinderen je allerlei vragen gaan stellen over je energierekening en waarom jullie nog geen zonnepanelen op het dak hebben liggen en nog niet in windmolens geïnvesteerd hebben. Schrik er wel van wakker: duurzame energie is namelijk goedkoper dan fossiele energie!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten