10 maart 2021

Jesse Klaver onder vuur over biomassa | Nieuwsuur

GroenLinks-lijsttrekker Jesse Klaver ligt binnen zijn eigen partij onder vuur over biomassa-centrales. "Als het gaat om warmte-opwekking kunnen we niet direct op alle plekken meteen stoppen. De komende regering moet kijken of we versneld alle biomassa-centrales kunnen sluiten", zegt Klaver in Nieuwsuur.

Nieuwsuur meldt dat er veel kritiek is op het verbranden van biomassa: "dat is helemaal niet zo 'groen' ". Ook blijkt dat er vaak geen nieuwe bomen worden teruggeplant, zoals afgesproken. Het duurt wel vijftig tot honderd jaar voordat een volgroeide boom alle CO2-uitstoot compenseert na het verbranden van biomassa.

Fenna Swart, oud politica voor de partij in Amsterdam en oprichter van Comité Schone Lucht, sprak Klaver er op aan. Swart werd als partijlid eerder de mond gesnoerd en ze begrijpt niet dat GroenLinks zich niet harder maakt voor sluiting van de centrales. Nagenoeg de helft van alle GroenLinks-kiezers (42 procent) wil de biomassacentrales onmiddellijk sluiten, blijkt uit Ipsos-onderzoek in opdracht van Nieuwsuur.

Fenna Swart: "Ik spreek u aan op uw standpunt. Luistert u naar de kritiek?"

Bron: NOS Nieuwsuur

Geen opmerkingen:

Een reactie posten