08 maart 2018

Breed politiek draagvlak voor duurzaamheidspact Diemen

Onder alle politieke partijen in Diemen blijkt draagvlak voor een duurzaamheidspact. Doel daarvan is om als gemeenteraad, samen met Daarom Duurzaam Diemen (D3) en inwoners, duurzaamheidsinitiatieven te ondersteunen en daar budget voor vrij te maken. PvdA lijsttrekker Lex Scholten meldde dat zijn partij bereid is daarvoor 1,5 miljoen vrij te maken.

Afgelopen dinsdagavond vond onder leiding van burgemeester Erik Boog in theater De Omval het door +/-70 belangstellenden bezochte doorzaamheidsdebat plaats met vertegenwoordigers van alle Diemense politieke partijen.
Organisator D3 presenteerde zijn Actieplan 2030 dat tijdens een werkatelier op 6 en 7 januari is opgesteld door inwoners, ondernemers, maatschappelijke organisaties, politici en medewerkers van de gemeente Diemen.
Het actieplan omvat negen initiatieven, waaronder 'Duurzame energie voor en met iedereen'. Harry Kemp van Duurzaam Dorp Diemen trad op als woordvoerder voor dit initiatief. Hij kwam met een voorstel voor een energie coöperatie. Nicole van Engelen, fractievoorzitter GroenLinks, verklaarde dat zij blij wordt van dergelijke concrete bijdragen.

Bron: DiemerNieuws 8 maart 2018
Daarom Duurzaam Diemen Actieplan 2030

Geen opmerkingen:

Een reactie posten