01 februari 2018

The Post ook weer op aardgas aangesloten

Op de dag dat Diemen de intentieverklaring tekent om nieuwbouw niet meer op het gas aan te sluiten, wordt bekend dat de nieuwbouw woningen in Diemen centrum (The Post, het voormalige postkantoor) gewoon op het aardgasnet worden aangesloten. Dit is te lezen op de project website in de technische beschrijving van de woningen. Heel bijzonder, ook omdat deze woningen wel een EPC van 0 krijgen en voorzien worden van zonnepanelen. Waarom er besloten is deze woningen toch een aardgas aansluiting te geven is vooralsnog onbekend.

1 opmerking:

  1. Penny wise, pound foolish! Vastgoedontwikkelaar DIDbv en Aalbertsbouw zadelen de kopers van deze nieuwbouw uit gemakzucht en korte termijn gewin op met de aanzienlijke kosten voor ombouw van gas > hernieuwbare energie in de nabije toekomst.
    Ik vind het onbegrijpelijk dat de gemeente Diemen akkoord is gegaan met de keuze voor een gasaansluiting. Kopers zouden van de bouwers een garantieverklaring moeten eisen dat zij niet opdraalen voor die extra kosten en ze nu al voor extra kosten aansprakelijk stellen.

    BeantwoordenVerwijderen