09 december 2016

Meedenken over energie neutrale (koop-)woningen in Diemen

Duurzaam Dorp Diemen is uitgenodigd om mee te denken met de gemeente hoe we woningeigenaren kunnen stimuleren om hun woningen energieneutraal te maken.

De regio Amstelland en Meerlanden heeft hiervoor subsidie toegekend gekregen en Diemen is de trekker van dit project, dat allereerst in Diemen en de Haarlemmermeer zal starten. Doel is om woningeigenaren te ondersteunen en verleiden stappen te zetten naar een woning die nog zo min mogelijk energie verbruikt en haar eigen energie duurzaam opwekt. Zie hieronder de stappen op hoofdlijnen.


De eerste stap is gezet waarbij we een selectie van woningeigenaren hebben benaderd voor een gratis woningscan. Hier zijn positieve reacties op teruggekomen!

We willen graag onze opzet van het project, de marketingaanpak en ons aanbod aan woningeigenaren toetsen waarbij we uiteraard open staan voor ideeën en suggesties. Ook horen we dan graag wat de wensen zijn van woningeigenaren die mee denken.

Op 15 december a.s. van 19.30 tot 21.30 uur is er een bijeenkomst op het gemeentehuis. Hier zijn dan evt. ook andere bewoners bij die graag met ons meedenken en doen. Ben je eigenaar van een woning en wil je meepraten? Stuur dan een mail naar anne.elsen@diemen.nl

Anne Elsen, Coördinator Energieprojecten (aanwezig dinsdag en donderdag), Team Ruimtelijk Beleid, Afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling, Gemeente Diemen.

De stappen op hoofdlijnen

 1. selectie van de wijken waar we gaan starten. Selectie op basis van o.a. energielabel en bouwjaar. Geselecteerd zijn
  1. Diemen Noord, Buitenlust, bouwjaar 1975
  2. Diemen Centrum, Ruimzicht-Oost, bouwjaar 1969
  3. Diemen Centrum, Ruimzicht-West, bouwjaar 1971-1972
  4. Diemen Centrum, Centrum-West, bouwjaar 1959
 2. selectie 2 straten waar 1 gratis woningscan voor een bepaald woningtype wordt aangeboden. Dit zijn Buitenlust (rijtjeswoning) en Gustave Stresemannstraat (Drive-in).
 3. uit de woningscans volgt een overzicht met maatregelen om je woning stapsgewijs naar energieneutraal te brengen. Hierbij laten we ook de minimale en maximale kosten en besparingen zien
 4. toetsing van het advies en aanbod alsmede de marketingaanpak
 5. waar nodig aanpassen/aanscherpen aanbod en marketing aanpak
 6. uitrollen marketing inclusief bewonersbrief in geselecteerde wijken in Diemen en Haarlemmermeer
 7. buurtbijeenkomsten waar we bewoners de uitkomsten van de scans en het overzicht met de maatregelen en kosten/besparingen presenteren. Mensen zich kunnen inschrijven voor een maatwerkadvies waarbij rekening wordt gehouden met hun o.a. woonprofiel, energiegedrag en wensen
 8. offerte n.a.v. maatwerkadvies
 9. bij voldoende deelnemers mogelijkheid voor collectieve inkoop en korting
 10. keuze door klant
 11. uitvoering

Geen opmerkingen:

Een reactie posten