18 februari 2016

Drukke, gezellige Repair Café op de gemeentewerf

Afgelopen 13 februari zaten we met het Repair Café eenmalig in de kantine van de gemeentewerf. Dit idee ontstond tijdens de uitreiking van de prijs die we wonnen via de WeCycle actie. Het was zo druk dat de koffie al snel op was, maar gelukkig was er nog een koffiemachine boven. De taart die we georganiseerd hadden vanwege de prijs, hebben we over alle reparateurs en klanten verdeeld.

Deze dag zijn er 13 apparaten ter reparatie aangeboden, waarvan negen gerepareerd en twee half, een hoge score! Zeer bijzondere reparaties ook, zoals een 60 jaar oude buizenradio die Louis weer aan de praat kreeg en een platenspeler die door Patrick gemaakt is. Zie ook dit verslagje in het Diemer Nieuws.

Er hebben zich drie geïnteresseerden gemeld. Een meneer uit Berkenstede die de volgende keer komt kijken of hij kan helpen. Een meneer die geïnteresseerd was in alle aspecten van het Repair Café en zich inmiddels heeft aangemeld als lid van Duurzaam Dorp Diemen. En een meneer uit Burkina Faso die graag zijn meubelmakers kwaliteiten wilde inzetten. Helaas hebben we weinig werk voor hem.

Wat ik zelf erg leuk vond om te zien dat is dat de beheerder van de werf, Jan Botman, in zijn vrije tijd ook reparaties uitvoert. Hij werkt voor de Stichting 162 en helpt om een locomotief en wagon uit de Tweede Wereldoorlog te herstellen.

Zaterdag 12 maart zitten we weer gewoon van 14 tot 17 uur in De Diem.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten