22 augustus 2014

Tips voor een duurzame gemeente

"We weten wat er moet gebeuren. Laten we samen aan de slag gaan." 
Dit motto van Marjan Minnesma, te lezen op de inspirerende website van Urgenda, willen wij als Duurzaam Dorp Diemen graag overnemen. 

In het overleg met de wethouders (Ruud Grondel en Maïta van der Mark), begin juli, kwam de vraag naar voren of wij input willen leveren voor een beleidsplan Duurzaamheid van de gemeente, voor de komende vier jaar. We willen proberen om bij zoveel mogelijk Diemenaren te inventariseren of zij tips en wensen hebben. Te beginnen bij jullie!

Hier vind je een schema. Een matrix, met enerzijds aandachtsgebieden en anderzijds doelgroepen. 
Jouw suggesties en ideeën kun je alvast in het schema zetten.
Tijdens de gemeentedag (zat. 6 september) stonden we ook met een kraam voor het gemeentehuis om deze matrix aan belangstellenden voor te leggen. 

Voor de duidelijkheid hebben we elk vakje een eigen "naam" gegeven. Hieronder alvast een paar van onze suggesties. Willen jullie / wil jij, lieve lezer, het schema aanvullen met wat jij al doet (dus een paar tips) of wat jij graag gerealiseerd zou willen zien in Diemen, de komende periode? 

TIPS
1a -         zonnepanelen
6a/6b -   zelf compost maken, bijv. in een VAM-vat
5g -        kledingruilbeurs
7e -        kort douchen

WENSEN
2h -        plastic laten ophalen door rtv-diemen of de kerken, net als nu het oud papier
4f -         oplaadpunten voor elektrische  scootmobielen 


We zien uit naar jullie ideeën en suggesties! Hartelijk dank voor je aandacht en moeite. Laten we aan elkaar laten zien dat het kan en hoe het kan. Tegen verspilling, voor een evenwichtige, prettige samenleving!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten