26 maart 2014

Repair Café 12 april in De Diem

Repair Café logo
We zijn enthousiast om te kunnen melden dat op 12 april het eerste Repair Café in Diemen van start gaat! Van 14 tot 17 uur kun je in de Diem (Arent Krijtsstraat 48) terecht bij vrijwilligers voor het repareren van kleine artikelen zoals elektronica, speelgoed, kleding en huishoudelijke apparaten.
Repareren is in principe kosteloos, maar een vrijwillige bijdrage wordt zeer op prijs gesteld.
Je hebt het zelf vast ook wel eens meegemaakt: iets gaat stuk en repareren is te duur. Terwijl er soms misschien maar iets heel kleins kapot is. Zonde om het weg te gooien en een nieuwe te moeten kopen. Het Repair Café lost dat op een leuke en gezellige manier op: kom er mee langs en we kijken of het door onze vrijwilligers alsnog gerepareerd kan worden!
Doel is natuurlijk om zoveel mogelijk spullen te repareren. Maar net zo belangrijk is om de kennis over het repareren over te dragen van de aanwezige vrijwilligers naar de café bezoekers. En tegelijkertijd is een Repair Café een leuke plek om bij te praten onder het genot van een kopje koffie of thee. Op deze manier hopen we te bereiken dat er minder weggegooid wordt doordat de in ons dorp aanwezige kennis verspreid wordt en behouden blijft.
Het initiatief vanuit Duurzaam Dorp Diemen is door een aantal vrijwilligers met enthousiasme opgepakt en in sneltreinvaart gerealiseerd. We hebben om diverse redenen gekozen voor De Diem als locatie voor de eerste drie bijeenkomsten. Tot de zomer zijn er 3 bijeenkomsten: 12 april, 10 mei en 14 juni (elke tweede zaterdag van de maand).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten