03 april 2012

Natuuractiviteiten in Diemen

Proef de lente op 15 april
Een excursie van Platform Spoorzicht: Eten uit de natuur, pluk de lente in Natuurpark Spoorzicht. Op deze wandeling leer je met welke kruiden je soepen en salades kunt maken.
Start: Zondag 15 april om 11 uur, bij de bushalte aan de noordkant van het NS-station Diemen (centrum). Duurt tot ca. 13 uur. Kosten: vrijwillige bijdrage. Info: natuurindiemen@gmail.com.

Zaterdag 21 april kraam voor de tuinen-dag in Diemen-Noord
Wie wil zaterdagmorgen 21 april bij een kraam bij het winkelcentrum in Diemen-Noord meedoen met informatie over tuinieren en plantjes uitdelen? Ben je enthousiast over je groene tuin of balkon, geef je dan op voor een uurtje bij Carry Pot (ce.pot@planet.nl).

Vrienden van het Diemerbos
Een aantal  omwonenden van het Diemerbos is bezig met een initiatiefgroep Vrienden van het Diemerbos om de belangen van het bos en de bewoners te behartigen. De aanleiding is de bezuiniging op natuuronderhoud: Staatsbosbeheer wordt 70% gekort.
Een Vrienden-groep kan opkomen voor de belangen en ook stimuleren dat veel en diverse groepen omwonenden prettig gebruik kunnen blijven maken van het Diemerbos. Wil je je ook hiervoor inzetten? Je kunt je via Janny Gerrits (jannygerrits@gmail.com) van IVN Diemen aanmelden.

13 mei: Lezing + demonstratie door een imker

Zondagmiddag 13 mei 14-16 uur: In het jaar van de bij een lezing over de honingbijen door een imker. Daarna bekijken we de bijenkasten op Langerlust.
Plaats: boerderij Langerlust , Provincialeweg 24, 1108 AB Amsterdam Zuidoost. Aan de Weespertrekvaart, op fietsafstand van Diemen.

meer info vind je op de site van IVN Diemen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten