29 juni 2009

Ludieke actie in het gemeentehuis


Afgelopen donderdag hebben we actie gevoerd in Diemen!
Een tiental leden van het Diemer klimaatnetwerk waren met kinderen en een aantal zelfgeknutselde objecten naar het gemeentehuis getogen. Nadat we daar onze route naar energieneutraal hadden opgebouwd kwamen de raadsleden, de burgemeester en de wethouders een voor een binnendruppelen. Langs onze imposante windturbine, huis-met-zonnepanelen, de grappige elektrische auto en nog wat van dit soort kartonnen kunst liepen zij naar de raadszaal. Er werd ondertussen natuurlijk volop commentaar gegeven. De raadsleden werden ook gevraagd om alvast 'Dag' te zeggen tegen olie, kolen en kerncentrales.
Publicitair was de actie ook een succes, RTV Diemen had een cameravrouw gestuurd die tussendoor een paar interviews afnam, en het Diemer Nieuws stond er met een fotograaf. We zullen zien wat er woensdag in de krant staat!

Over de raadsvergasdering zelf nog het volgende: Het plan Amstel en Meerlanden Energieneutraal 2040 (AM-EN2040) is zonder enig verzet door de Diemense gemeenteraad aangenomen. De komende maanden zullen we zien hoe het plan concreet aangepakt wordt.

Evert heeft een reeks foto's op Flickr gezet (http://www.flickr.com/photos/evertkuiken/sets/72157620592674662/%0A)
Rita heeft ook nog gefilmt - dus als het goed is komt er over een tijdje ook nog een clip.

Bedankt iedereen voor de ondersteuning!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten