22 oktober 2021

Klimaatmars 6 november

KlimaatAlarm Diemen organiseert een Diemens Blok in de klimaatmars

De klimaatcrisis is nu. Overstromingen, bosbranden en hongersnoden teisteren de wereld en worden elk jaar erger. 

Wij willen dat de Nederlandse overheid in actie komt met ambitieuze, eerlijke klimaatplannen zodat iedereen een gelijke kans heeft op een weerbaar heden en een leefbare toekomst.
Maar zoals de afgelopen jaren hebben bewezen: de politiek doet niet wat nodig is. Onze bestuurders polderen eindeloos in de kabinetsformatie en de klimaatconferentie  COP26 in Glasgow. 
De Klimaatcoalitie organiseert in Amsterdam op 6 november de grootste Klimaatmars ooit. Zo voeren wij de druk op om klimaatrechtvaardig beleid te eisen, want het water staat ons nu al aan de lippen.

Sluit je aan bij het Diemens blok op de Klimaatmars!
Eline en Willy van het KlimaatAlarm Diemen zetten alles op alles om met een groot Diemens blok aanwezig te zijn bij de Klimaatmars op zaterdag 6 november. Duurzaam Dorp Diemen steunt dit initiatief van harte. Hieronder vind je alle informatie van het KlimaatAlarm Diemen:

We willen zichtbaar zijn als Diemen voor het klimaat. Daarom lopen we in een Diemens blok, met klimaatactivisten, klimaatorganisaties en politieke partijen uit Diemen. Iedereen neemt spandoeken, borden, leuzen en logo’s mee van de eigen club, partij of organisatie. Zo zoeken we met elkaar de verbinding en maken we ons sterk als Diemens blok.

Verzamelplaats

Deelnemende Diemenaren verzamelen om 12.30 uur bij het Spinoza standbeeld op het plein achter de Stopera/Waterlooplein.

Route naar deze verzamelplaats
Iedereen kan op eigen initiatief naar de verzamelplaats komen.
- Met metro 53 vanaf station Diemen Zuid, halte Waterlooplein. 
- Met lijn 19 + 14 (overstap op Alexanderplein) of via lijn 19 (overstap op Weesperplein) met Metro 53 naar waterlooplein.

Maar je kunt je ook bij een groep aansluiten.
Eén groep gaat lopend vanuit Diemen. Verzamelen op het Diemerplein, contact: Evert Kuiken.
Een andere groep komt met metro 53. Verzamelen op het metrostation in Diemen Zuid, contact: Tijl de Bruijn.

Route naar Rokin
Vanaf de verzamelplaats lopen we om 12.45 uur in een stoet met spandoeken en andere demonstratie middelen naar het Rokin.
Vanaf kruispunt Nieuwe Doelenstraat-Rokin (t.o. Muntplein) voegen we rond 13.00 uur in bij de klimaatmars die vanaf de Dam komt.
We lopen in een Diemens blok, maar neem vooral ook spandoeken, borden, leuzen en logo’s mee van je eigen club, partij of organisatie.
Wil je vanuit Diemen met een groep gezamenlijk vertrekken, houdt dan de informatie op de website in de gaten: Klimaatmars 6 november.

Voor nadere informatie:
Willy 0653611326
Eline 0627021950

En volg aanvullende berichtgeving op deze website of die van KlimaatAlarm-Diemen.

Tot zaterdag 6 november!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten