16 oktober 2018

Biomassacentrale in Diemen

Het is Duurzaam Dorp Diemen ter ore gekomen, min of meer toevallig, dat Nuon van plan is om in Diemen een biomassacentrale van 120 MW te bouwen. De tender en vergunningsprocedure hiervoor is opgestart. Wij zijn daar zeer verontrust over en verbaasd dat dit bericht nog niet door de gemeente onder de aandacht gebracht is.

Duurzaam Dorp Diemen stelt zich op het standpunt dat biomassa geen duurzame oplossing is. Daaraan liggen diverse feiten en argumenten ten grondslag.

4 opmerkingen:

 1. Vraag: waarom werkt de link naar amsterdamfossielvrij en de brief van hoogleraren en milieuorganisaties niet meer?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hun website is nu uit de lucht. Probeer het later nog eens.

   Verwijderen
 2. Goed dat DDD dit oppakt! Wat ik zowel in bovenstaande als in bijv. artikel in VK (28-11-2018 https://www.volkskrant.nl/economie/vattenfall-nuon-bouwt-een-superhoutkachel-om-klimaatneutraal-te-worden-maar-is-dat-wel-zo-duurzaam-~bc8c6340/) mis is het argument dat ook het vervoer van de biomassa en het omzetten van boomstammen in 'hapklare brokken' voor de energiecentrale, energie kost én CO2-uitstoot oplevert.
  De biomassacentrale in Diemen zal vooral goed zijn voor de portemonnee van Vattenfall: zij krijgen subsidie voor deze centrale en hoeven geen emissierechten te kopen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. In ons nieuwe artikel staat het vervoer en de productie van de pellets die gebruikt worden, wel expliciet genoemd. http://www.duurzaamdorpdiemen.nl/2018/12/beng-daar-is-de-biomassacentrale.html

   Verwijderen