07 april 2013

Oproep aanmelding Open Huizen


Bezitters van zonnepanelen weten hoe goed het voelt om zonnepanelen op het dak te hebben liggen. Elke zonnige dag voelt nog beter als je weet dat je daardoor zelf energie opwekt.

Diemenaren met zonnepanelen gezocht!
Daarom vragen wij, de energiegroep van het Duurzaam Dorp Diemen, de medewerking van Diemenaren met zonnepanelen. Er zijn namelijk nog (te) veel mensen zonder zonnepanelen! Terwijl dat tegenwoordig al goed uitkan zonder subsidies. Mensen die twijfelen hebben vaak een laatste zetje nodig. Een goed verhaal van iemand die zelf panelen heeft kan net voldoende zijn.
Precies om die reden worden nu al enkele jaren in mei de Solar Days georganiseerd, met overal in het land Open Huizen van mensen die zelf zonnepanelen op het dak hebben, hier trots op zijn en er graag over vertellen aan anderen. Hoe dichter in de buurt, hoe groter de kans dat mensen langs komen voor een eerlijk verhaal van een ervaringsdeskundige.

Vertel het voort
Wij willen eigenaren van zonnepanelen vragen of zij dit jaar mee willlen doen en bereid zijn aan mensen uit de buurt te vertellen waarom zij voor zonnepanelen (of een zonneboiler) hebben gekozen, hoe ingewikkeld of makkelijk het is en wat het oplevert. Zodat de drempel voor anderen weer een stuk lager wordt om zelf zonnepanelen aan te schaffen. En we Nederland weer een stukje duurzamer kunnen maken.
De Solar Days zijn van 5 t/m 16 mei 2013, maar deelnemers kunnen zelf bepalen op welke dag en hoe lang zij hun huis willen openstellen. Meerdere dagen zijn uiteraard ook mogelijk. Aanmelden kan via www.solardays.nl. Wie zich aanmeldt, ontvangt in de loop van april een informatiepakketje van de Solar Days organisatie, met postertjes, kaarten, achtergrond informatie en dergelijke.
Afgelopen jaren hebben al een aantal Diemenaren meegedaan. Maar het leek ons leuk om dit jaar juist andere huizen erbij te betrekken. Als u twijfelt of het iets voor u is, dan kunt u altijd even contact opnemen met Diemenaren die eerder meededen:
Dit kan via een mailtje naar info@duurzaamdorpdiemen.nl.

2 opmerkingen:

 1. Hoi,

  Ik wil best belangstellenden vertellen over onze zonnepanelen maar ik snap niks van de site van SolarDays.nl. Lief DDD Help?

  Berend

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hallo Berend, ik help je graag, maar weet even niet hoe ik contact moet leggen. Laat ik beginnen met verwijzen met uitleg op de website solardays.nl. Die staat hier:
   http://solardays.nl/evenementen-organiseren/uitleg.html
   Helpt dat niet genoeg, mail dan een telefoonnummer naar evert@duurzaamdorpdiemen.nl en ik neem contact met je op.
   Met vriendelijke groeten, Evert Kuiken

   Verwijderen