25 november 2011

Prijsuitreiking duurzaam idee voor Diemen

Wie bedenkt spontaan het meest duurzame idee voor Diemen? Dat was de vraag die werd gesteld tijdens de duurzame markt op 11/11. De winnaars zijn nu bekend.

Wie brengt het balletje aan het rollen?
Op 11/11, de Dag van de Duurzaamheid, organiseerden Duurzaam Dorp Diemen (DDD), de gemeente en de winkeliers van winkelcentrum Diemerplein samen een Duurzame markt. Bij de kraam van het DDD stond een groot bord waarop mensen papiertjes met hun eigen ideeën voor een duurzame toekomst van Diemen konden plakken. De twee beste ideeën zouden worden beloond met elk een tegoedbon à €100,- te besteden bij de biologische Dagwinkel aan de Arent Krijtsstraat. De prijs werd gesponsord door de gemeente Diemen.

In de loop van de middag vulde het bord zich met vele ideeën die reikten van groot - waterkracht uit de Diemer Vijfhoek - tot klein – doe een trui aan en zet de verwarming een graadje lager. Maar de jury koos uiteindelijk voor de inzendingen van Maria Zomers en Karin van Breenen.

Karin schreef: “Beginnen bij het begin. Kinderen bewust maken van duurzaamheid via spelenderwijs voorlichten over bijv. hergebruik van spullen, biologisch voedsel en de natuur.” Hier zag de jury een mooi idee met een handelingsperspectief. Er loopt namelijk een landelijke campagne om van alle kinderboerderijen duurzame plekken te maken (www.allekinderboerderijenduurzaam.nl). DDD gaat onderzoeken of het mogelijk is om hiermee in Diemen aan de slag te gaan.

Maria kwam met idee om fietsen aantrekkelijker te maken door het verbeteren van fietspaden. Goed voor de leefbaarheid van het dorp en goed voor het milieu. Misschien niet erg origineel, maar Maria kwam wél met een concreet voorstel waar de jury iets mee kon: “Zorg dat het drukke kruispunt Ouddiemerlaan / Wilhelminaplantsoen, pal voor het winkelcentrum, veiliger wordt!”. De jury van het DDD gaat dit punt aankaarten tijdens de eerstvolgende bespreking met de Diemense wethouders.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten